Spurvehauken...
Spurvehauken har det vi kaller et skjærende nebb. Nebbet brukes til å slite i stykker byttet, der overnebbet er skarpt som en syl for å kunne trenge gjennom det seige skinnet til byttet. Nebbet fungerer også som en kniv med nedre doble kanter med dobbel egg. Nebbet fungerer også som en avbitertang, der kvister effektivt kan bryte av til reirbyggingen.
Øynene er også skarpe og fungerer som et teleobjektiv, der inntrykket som avbildes trolig forstørres om lag to ganger.
Ok bilde.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger480
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Espen U.

Fantastisk skarp, flott blikk, flott bilde. Regner med at kamuflasje ble brukt? Hva var avstanden?

Mvh
Espen Utaker
Avsluttet .

Utrolig skarpt og nært flott bilde av spurvehauken:-)
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

Bare nydelig portrett av Spurvehauken...
Har bare lyst å ta handa bort å stryke over den...
utrolig fine farger og fin skarphet...
mvh monika
Marit O.

Så tett og fint utsnitt av hauken,flott blikk så skarpt og fint
fantastiske farger Odd!
Mvh Marit
Svein B.

Spurvehaukbildene dine er helt utrolige Odd. Ikke en art det er lett å drive planlagt fotografering av, oftest er den som en bonus å regne- og da gjerne med bare noen flyktige øyeblikks muligheter. Du har i allefall fått mange fine situasjonsbilder- og ikke minst portretter- av denne karismatiske lille rovfuglen. Dette føyer seg inn i rekken som ett av de beste portrettene i serien i alle fall. Utrolig flott teknisk kvalitet, og ikke stort å sette fingeren på ellers heller. Meget godt jobbet Odd.

Mvh
Svein B
Stig B.

Enig med initialbror her: håndverket er her ypperlig utført, detaljene er flotte, fargene er fine. Jeg har aldri sett denne lenge i gangen, bare noen korte stunder, og aldri når jeg har vært klar for den :-(

Av dine mange så er dette et meget godt portrett.

Mvh Stig
Tove H.

Flott portrett av den stirrende hauken! Fine farger og ellers topp kvalitet som vanlig.
Hilsen Tove
Lars Kristian G.

Hei Odd!

Nok et fantastisk bilde av en av naturens flotte fugler. Jeg liker renheten i bildet ditt - samt skarpheten på fugelen. Flotte farger - og herlig blikk :-)

Mvh. LKG
Hans-Jørgen H.

Hei Odd!

Knallbra igjen dette!
Supert utsnitt av vår minste haukeart.
Hvor nære har du egentlig vært her....
Tre-fire meter?
Hans-Jørgen
Svend Wiig L.

Hei Odd!

Enkelt, ekstremt god kvalitet og skarphet på dette nære portrettet!!

Et spørsmål: Hvorfor er spurvehauken så grå i fjæra på brystet?

Allefall en anb.

Mvh Svend
Håvard S.

Hei i natta, Odd!

Utrolig nært og sylskarpt portrett av spurvhauken.
Et kjempebilde etter min mening.
Nydelig bakgrunn som står i stil til resten.
Anbefales!

Beklager få tilbakemeldinger i det siste, men har begrenset tilgang til nettet her jeg er nå.

Ha en fin torsdag.

Helsning frå La Manga
Tomas W.

Ukas desidert råeste bilde sålangt! Særdeles imponerende at du lykkes med såpass lang lukkertid med den brennvidden... Et av de beste rovfuglbildene jeg noen gang har sett...

TW
Ronny A.

Hei i natten, Odd.
Utrolig flott nærportrett av Spurvehauken. Perfekte detaljer her ja:-)
Du får ha en flott torsdag!
Mvh Ronny
Eli S.

Hei, Odd.

Kjempeflott bilde av en flott fugl. Hadde nettopp et eksemplar i hagen min. :-)
Dessverre ble det ikke tatt noen bilder da det ikke blir spesielt gode bilder gjennom stuevinduet. Ikke rakk jeg å montere opp kamera med stativ m.m. heller. Han/hun satt ikke lenge nok til det, dessverre.

Ha en flott dag.
Mvh Eli

Fredrik S.

Vakkert av spurvehauken!

Nydelig lys, og flotte fargar.
Teknisk meget bra. Fin og informativ undertekst.

Anbefaler dette!

mvh Fredrik S
Marcus V.

Hei Odd E.

Enormt bra, igjen, av spurvehauken. Fokus akkurat hvor det skal være, og skarpheten er også bra til tross for den lange lukkertiden. Positur, bakgrunn og farger er også meget bra! Fin blikkontakt.
Bildetekstene dine er meget interessante og alltid gøy å lese!

Supert!
Gulbrand T.

Hei Odd
Nært og sylskarpt haukebilde av høy klasse.
Fin bakgrunn og flott undertekst.
Anbefales.
Mvh Gulbrand.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Odd!

Et godt teknisk bilde av spurvehauken i vakkert lys!
Bakgrunnen er meget flott og detaljene i fjørdrakten er mange!
Fint at du har fanget det intense blikket til spurvehauken, det var nydelig!
Sylskarpt og et fint utsnitt!
Lykke til videre!

mvh Adrian Grande
Anne-Lise S.

Dette kan du, Odd E! Kan dette være tatt ved samme ''foto-session'' som dette bilde nr. 343720 Jeg synes lyset og fargene ser svært like ut! Jeg må innrømme at jeg synes det kan være vanskelig å kommentere bildene dine fordi du har flere som ligner på hverandre, kun med små variasjoner ift. hvordan hodet er holdt, valg av utsnitt osv. Nå mener jeg ikke bare akkurat dette av spurvehauken, men sånn generelt ift. fotografier av ekorn, ørner and u name it. Det blir til ''å skrive repriser'' på tidligere kommentarer, og av den grunn er det en stund siden jeg har vært innom hos deg og lagt igjen en kommentar. Ikke til forkleinelse for deg som fotograf, for du er svært dyktig ift. artsfotografier, og du vet og kan det du holder på med. Det er bare ikke så enkelt for meg som kommentator å finne opp kruttet hver gang. Å si at der er god positur, god komp, fint lys, god dybde, reelle farger og super skarphet, se det kan jeg si om de fleste av bildene dine, så hva skal man da finne på? Du gjør det vanskelig, eller utfordrende om du vil... Jeg klarer ikke å finne opp noe krutt denne gang heller, annet enn å si at du her lykkes på alle nevnte og alle usagte områder nok en gang! Flott fugl! :-)

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Odd.
Flott og skarpt bilde av spurvehauken. Teknisk topp igjen som vanlig fra deg. Nydelig lys og bakgrunn.

mvh
Liv '')
Anette L.

Hei Odd!
utrolig skarpt og nært! Dette var flott!!

Mvh Anette:)
Odd E. k.

Tusen takk for alle de flotte kommenterene og anbefalingene av spurvehauken. Hyggelig og inspirerende at dere likte bildet.

Bildet er att på en avstand av ca. 5-8 meter.

Anne-Lise/generelt:
Prøver å ikke gjør bildene like, men jobber mye med å fange øyeblikket. Dette vil nok kunne føre til at bildene blir ganske så like uansett. Stillesittende fugler kan lett føre til at utsnittene er ganske så like, mens fuglens positur, lyset, fargene osv. kan ha en variasjon som lar seg bemerke. Blir nok til at miljøet som regn, snø, vind får størst betydning for slike bilder. En undertekst som forteller noe om motivet eller stemningen under opptakt vil i denne sammenheng også ha stor betydning. Ikke alle bildene behøver en utfyllende kommentar, men en kort kommentar som forteller noe om hva en synest om bildet. Negativ kritikk behøver, synest jeg en noe mer utfyllende kommentar. Jeg selv blir inspirert av andre sine bilder gjennom å lese kommentarene og det å kunne gi kommentarer. Jeg selv rekker ikke å gi kommentarer til alle bildene som blir lagt ut her på dotten, men jeg prøver også å gi kommentarer til de som får få kommentarer til sine bilder. Jeg selv forventer ikke å få kommentarer til et bilde jeg selv liker godt. Forstår godt at mange av mine bilder er ganske så like, har en viss standar og at den som kommenterer skriver nesten det samme til samtlige bilder. Jeg selv forventer ikke mange kommenterer til mine bilder, ønsker bare å vise mine bilder for en mulig inspirasjon for noen.

Mvh

Odd E.
Jarle S.

Hallo Odd
Mye rett i det du skriver her til slutt,og at dine bilder er en inspirasjon for andre,er det vel ikke noen tvil om.Og da har du jo absolutt oppnådd noe positivt med å legge ut dine bilder på denne siden,de er noe å strekke seg etter for noen og enhver.Når det gjelder dette bildet,er det av sedvanlig god teknisk kvalitet.
At noen mener at dine bilder viser liten variasjon,får så være.God fotohelg,Odd.
Hilsen Jarle
Avsluttet .

Hei! Fantastisk flott portrett av spurvehauken. Flotte, varme farger, fin skarphet og et flott blikk fra denne spurvehauken. Mvh Liselotte
Anne-Lise S.

Hei Odd E! :-) Jeg tror du sånn nogenlunde forstår at min tidligere kommentar til deg ikke var negativt ment, men jeg utdyper det litt likevel:

Jeg siterer meg selv: ''Jeg må innrømme at jeg synes det kan være vanskelig å kommentere bildene dine fordi du har flere som ligner på hverandre, kun med små variasjoner ift. hvordan hodet er holdt, valg av utsnitt osv. Du gjør det vanskelig, eller utfordrende om du vil...''.

Det jeg skriver er: Du gjør det vanskelig for meg å finne opp kruttet i mine kommentarer til deg! Jeg synes jeg blir ''gående'' å gjenta meg selv i kommentarene i.o.m. ditt nivå ift. type fotografier har så høy kvalitet, og at mange av dem er forholdsvis like. :-) Forstår fullt ut det du sier ift. at bakgrunn, dybde o.l. har stor betydning ift. om fotografiet fungerer,og at du gjerne ønsker å perfeksjonere deg ytterligere på dette. :-) Likevel: Det utfordrer ''oss dottere'' veldig! Det kan jo være en positiv ting det! :-) For meg, så blir det imidlertid slik at jeg blir gjentakende, og at en kommentar på et foto kan skrives om det neste også, med små variasjoner. Av den grunn får du sjelden vite hva jeg synes fordi det er nettopp det jeg ikke ønsker å gjøre; gjenta meg selv! Det er ikke særlig utviklende for deg, så... Det var det jeg mente å fortelle...

A-L

Odd E. k.

Tusen takk for kommentaren, fint at de likte bildet.

Anne-Lise: Vi er nok enige om dette!

Ha en fin fotohelg til dere!

Mvh

Odd E.
anders s.

rett og slett et nydelig portrett
fargene i den duse bakgrunnen er bare helt toppers
utsnittet og skarpheten sitter som et skudd
mvh anders
Håkon S.

Hei
Et sylskarpt og nært portrett av spurvehauken.
For et suverent blikk, rett å slett nydelig.
Bra detaljer i drakta på hauken, og flott farge i den sammtidig.
Bakrunnn passer ypperlig til fuglens farger. Mettede fine farger.
Flott bilde.

Mvh Håkon
Knut Børge S.

Oi,oi,oi for et portrett av den flotte hauken. Virkelig en fantastisk nærhet til fuglen du har fått til gjennom dette bildet. Ellers teknisk som vanlig på topp, med en lekker grønn, dus bakgrunn.

mvh KBS
Håkon S.

et av de beste bildene jeg har sett av en så flott rovfugl, blir helt betatt av blikket dens
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu